Wayfinding

Find vej intuitivt og sikkert

Hvor er jeg, og hvor skal jeg hen? Wayfinding er visuel orientering, som guider dig intuitivt gennem bygninger og rum. En sammenhængende helhed af skilte, farver, piktogrammer, mønstre og markeringer, som fører dig trygt fra sted til sted og giver dig en positiv oplevelse af arkitekturen undervejs. Hos Aspekt Visuel Kommunikation skaber vi wayfinding, som fungerer optimalt, ser flot ud og profilerer det brand, den virksomhed eller institution, som har hjemme i bygningen.
Skælbækgade oversigtstavle med lejerliste
Wayfinding i udskåret messing
SOHO wayfinding på gulv
Nimb wayfinding i udskåret folie
Oversigtstavle til Balder
Accenture wayfinding pile på trappe
AECR wayfinding

Wayfinding, Nudging,
Visuel orientering


Wayfinding er et system af visuelle informationer, som leder mennesker sikkert fra det ene sted til det andet i en bygning eller fysiske omgivelser, der ikke umiddelbart er til at overskue. God wayfinding arbejder tæt sammen med arkitekturen, men er samtidig et element, der profilerer virksomheder og brands på stedet. Med udgangspunkt i brugernes behov udformer vi en strategi for wayfinding, der kombinerer samtlige aspekter.

Aspekt Visuel Kommunikation tager højde for stedets arkitektoniske særpræg og eventuelle udfordringer. Vi integrerer virksomhedens visuelle guidelines, stedets materialer og stil og væver det hele sammen i et unikt visuelt udtryk, som bliver foldet ud i rum og gangarealer. Wayfinding er visuel orientering, som guider brugerne, uden at de er bevidste om de virkemidler, vi tager i brug. En nonverbal kommunikation der gør mennesker trygge, så de ikke stresser over at finde vej.

Undervejs benytter vi gerne nudging (også kaldet ”det lille kærlige puf”) for at stimulere en bestemt adfærd eller handling. Som f.eks. at holde til højre på trappen eller spritte hænder af.

Ved hjælp af visuelle virkemidler som symboler, farver, piktogrammer, oversigtskort, pile og meget mere gør Aspekt Visuel Kommunikation en mærkbar forskel for, hvordan mennesker finder vej og virksomheder brander sig.

Find vej til professionel wayfinding – ring på 38 10 85 87