Wayfinding
Aalborg Universitet København

Stort universitetet ved vandet


Klods op af vandet i Sydhavnen ligger Aalborg Universitet i København, hvor det med sine 42.500 kvm fordelt på 3 bygninger er bydende nødvendigt med enkel og effektiv wayfinding, så de studerende kan finde det rigtige seminarrum til deres forelæsninger – uden omveje i de ellers lidt komplicerede bygninger.

Lysskilt på facaden hos Aalborg universitet
Pylon ved Aalborg Universitet
AAU folierondel på væg
Trappeopgang med udskåret etagenumre på AAU
Folieafskærmning på ruder hos AAU
Rondeller med wayfinding på AAU
Rumnumre på Aalborg universitet
Close-up af wayfinding oversigt
Foliedekorationer på væg og dør på Aalborg Universitet

Gangbroer over vand og vej forbinder bygningerne og det samlede udendørsareal dækker et stort område, så når du ankommer til Universitetet, bliver du taget imod af store pyloner med oversigtskort der nemt guider dig til den rigtige indgang.

Over hovedindgangen lyser fritstående logo bogstaver indgangspartiet op og på den ene bygning højt oppe over gadeplan er der opsat et logo facadeskilt, der syner sort om dagen og lyser op med hvidt lys om natten, så selv på de mørke vintereftermiddage kan man ikke undgå at finde vej.

Indenfor i bygningerne er der brugt rondeller og konturskårne tekster på væggene til wayfinding information og det smukke atrium har kæmpe tal så man aldrig er i tvivl om på hvilken etage man befinder sig. Foliedekoration pryder både vægge og døre på udvalgte områder, hvor der er brug for at skabe en stemning med foliedekoration.

Efterhånden kender vi bygningerne og lokalerne som vores egen bukselomme, så når der er lokaleændringer rykker vi hurtigt ud og opdaterer wayfindingen, så oplevelsen når man bevæger sig rundt i bygningen kontinuerligt er så gnidningfri som muligt.

Kompetencer brugt i caseVil du høre, hvad vi kan gøre for dig?

Udsmykning af mødelokale
Adapteo